Om buildingSMART

buildingSMART International Awards är ett pris som delas ut till aktörer verksamma inom bygg-, anläggnings-, förvaltningssektorn och akademin som visat på nyttan med att tillämpa valfria öppna standarder. Det är de bästa exemplen från hela världen som belönas i tävlingen. Priset delas ut av intresseorganisationen buildingSMART International.

Priset är indelat i flera kategorier som representerar olika delar av samhällsbyggnadssektorn; projekt, förvaltning, forskning och teknik. Nytt för i år är en kategori för hållbarhet. Vinnarna utses av en oberoende jury med deltagare från ett tjugotal länder. buildingSMART International Awards delas ut årligen vid en högtidlig ceremoni. Det är BIM-världens mest prestigefyllda pris och kallas ibland för VM i BIM.

Lär dig mer om buildingSMART Sweden

BuildingSMART Sweden är den svenska delen av buildingSMART International, som är en neutral intresseorganisation som främjar innovation och digitalisering inom bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen.

Material från webbinariet

Program

 • buildingSMART International Awards 2022
  Kurt Löwnertz, Sweco
 • Inspirationsföreläsning - 2021 års vinnande bidrag:

  Malin Knoop, WSP och Anna Neidenström, Trafikverket berättade om några av de bästa internationella erfarenheterna av hur BIM i öppna format stödjer arkitekter, teknikkonsulter, entreprenörer och byggherrar.

  Följande case fick vi ta del av under presentationen:
  - underhåll av anläggningar med uppkopplat teknik tex broar, Tyskland
  - Design av stora projekt - översikt över applikationer och processer, Kina
  - Förvaltning av infrastruktur - hantering och bedömning av skador, Österrike
  - Optimering en byggnads prestanda, Schweiz

Ta del av inspelningen från webbinariet