Medlemskap & Medlemsförmåner

- det här får du om du är medlem i BIM Alliance

Att vara medlem i BIM Alliance ger många fördelar; du får tillgång till ett brett nätverk, möjlighet att påverka BIM-utvecklingen i branschen och ny kunskap som ger direkt nytta i organisationen eller företaget. Men inte minst handlar det om förmåner, guidning, tillgång till expertkompetens och massor av möjligheter - se exempel nedan.


1. Unikt nätverk – Som medlemmar har ni tillgång till ett unikt och brett nätverk, ni får vägledning och omvärldsbevakning av det senaste inom digitalisering och BIM. Genom BIM Alliance kan ni vara med och påverka och utveckla digitaliseringen av samhällsbyggandet tillsammans med likasinnade i hela sektorn.

Mötesbord sett uppifrån

2. Intressentgrupper – Delta i någon av våra sju intressentgrupper som samlar över 200 aktiva personer i sektorn. Intressentgrupperna utgör både nätverk och utvecklingsbas för BIM i Sverige. Där får ni stöd, stimulerande samtal och kreativa nätverksmöten med branschkollegor.

3. Representation – Vi för upp BIM-frågan på agendan både i branschpressen och i diskussion med representanter för regeringen och blir inbjudna till runda-bord-diskussioner om byggsektorsfrågor och liknande.

4. BIM-frukost – Kompetenshöjande frukostwebbinar 1 gång i månaden som berör högaktuella BIM frågor. Många av våra medlemmar ser våra webbinarier som en del av sin kompetensutveckling av personalen. Du hittar alla våra medlemsexklusiva event i kalendariet.

5. Rabatter – Ni får rabatterade avgifter på våra seminarier och konferenser, ibland ner till 0 kr. Även rabatter på verktyg och certifieringar.

6. Nyhetsbrev – BIM Alliance nyhetsbrev är en medlemsförmån där du får det senaste om bland annat utveckling och användning av BIM direkt till din inkorg en gång per månad. I nyhetsbrevet och på våra digitala BIM-frukostar får du omvärldsbevakning kring innovation och utveckling i sektorn. Missa inget, se till att du och dina kollegor prenumererar på BIM Alliance nyhetsbrev!

Illustration Nationella Riktlinjer

7. Nationella Riktlinjer – BIM Alliance är förvaltare av Nationella Riktlinjer – livscykelinformation för byggd miljö – en webbaserad portal som ger vägledning och stöd vid kravställning av digital information inom samhällsbyggnadsområdet. Medlemmar får 20% rabatt på licensavgiften.

8. StandardkartanStandardkartan är en klickbar översikt av BIM-standarder.

9. buildingSMART Sweden har sin hemhörighet hos BIM Alliance och via medlemskap hos oss får du tillgång till buildingSMART.

10. AI ArenaAI Arena är en mötesplats om artificiell intelligens (AI) i samhällsbyggandet som riktar sig till dig som arbetar inom planering, genomförande eller förvaltning. Uppbyggnaden av AI Arena var en del av Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet, ett projekt med stöd från Smart Built Environment. AI Arena arrangeras fortsättningsvis av BIM Alliance, Geoforum Sverige och IQ Samhällsbyggnad.