Börjar:
Slutar:
Plats:
Zoom
Ort:
Webbinarium
Kvinna vid dator på café

Målgrupp

Webbinarieserien riktar till yrkeslärare på gymnasium och motsvarande utbildningar inom vuxenutbildningen. Du som är intresserad av att veta mer om yrkeslärarnas förutsättningar, eller vill ta del av konkreta exempel och inspiration, är också välkommen att delta.

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet?

Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du bokar in ”Digitalisering för yrkeslärare”, en serie med fyra digitala seminarier. Det är avgiftsfritt att delta, och du anmäler dig till de tillfällen som du är intresserad av. Om du missat ett möte kan du enkelt se det i efterhand på webben.

Visioner och inspiration – introduktion till digitala metoder

Vid det första tillfället får du en inflygning till digitalisering i samhällsbyggandet. Vi lyfter de viktigaste och mest aktuella begreppen. Du får del av praktiska exempel på digitalisering inom bygg, VVS och el-installationer. Du får också veta mer om de trender som väntar runt hörnet.

Yrkeslärarnätverk

I din anmälan kan du ange intresse för att ingå i ett nätverk för yrkeslärare. Syftet med nätverket är att skapa en kontinuerlig förankring mellan lärarkåren och yrkeslivet för att kunna dela information och utvecklingsbehov. Vi berättar mer om nätverket i samband med kallelse till det första mötet.

Moderator för mötet är Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance. Våra talare är Gustav Jansson, Luleå tekniska universitet, Andreas Udd, vd på VRA Rörinstallationer, Johanna Fredhsdotter Lager, Gruppchef VDC på NCC Group och Hans Nyblom, affärsutvecklare på Installatörsföretagen.

Program

14.45 Mötesrummet öppnar i Zoom

15.00 Välkomna
Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance

Visioner och inspiration – introduktion till digitala metoder

  • Gustav Jansson, Luleå tekniska universitet
  • Johanna Fredhsdotter Lager, Gruppchef VDC, NCC Group
  • Andreas Udd, vd, VRA Rörinstallationer
  • Hans Nyblom, affärsutvecklare på Installatörsföretagen

Summering och reflektioner
Susanne Nellemann Ek i samtal med Magnus Nordin, BYN, Åsa Gabrielsson, ECY
och Henrietta Ludwig, VVSYN

16.30 Mötet avslutas

Vill du anmäla dig till nästa tillfälle?

Vi håller del 2 av serien "Digitalisering för yrkeslärare" den 11 maj kl. 15.00.

Temat är: "Moderna byggplatser nyttjar digitala metoder".

Anmäl dig redan nu!

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.

Anmälan till den 21 april 2021

Det av avgiftsfritt att delta under webbinarieserien

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.