Bland testbäddsprojekten inom Smart Built Environment projektet "Uppkopplad byggarbetsplats" ingår utöver Skanska även NCC, Peab; Cementa, Lindbäcks bygg och BoKlok testbäddsvärdar:

NCC: Sömlös försörjningskedja och säkerhet
Skanska: Integrerad och dynamisk planering
Peab & Cementa: Mekanisering, automatisering och robotisering
Lindbäcks & BoKlok: Informationstillgänglighet och modellbaserat byggande

Lotta poängterade bland annat lärdomen att det är öppenhet och tillit mellan människor som skapar grunden för en accelererad digital transformation. Läs mer om projektets både tekniska och mänskliga lärdomar i presentationen.

Vilka tema och presentationer har passerat under BIM-frukostarna den senaste tiden? Det är många guldkorn som finns tillgängliga på BIM Alliance hemsida, och moderator Pontus Bengtson bjöd på en överblick i sin presentation. I början av 2020 sågs vi på plats på Tyréns och WSP och hanterade BIM i den offentliga samhällsbyggnadsprocessen, Lokal färdplan Malmö 2030, informationshantering och BIM i Europan Spallation Source, med mera. Under resten av året berörde vi teman som responsiv arkitektur och parametrisk design, IFC i Sverige, effektivisering i byggbranschen, juridik, förvaltningsuppdrag, lärandeformer och BIM Akademin.

Upptäck genomförda BIM-frukostar här

Missa inte nästa BIM-frukost den 10 mars! Då pratar vi om klimatkrav och digitala informationsmodeller.