Porträtt av Jin Moen och Olle Bergdahl från  IoT Sverige taget med webbkamera.
Jin Moen och Olle Bergdahl från IoT Sverige under det digitala frukostmötet den 3 juni.

Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld

Drygt 120 personer deltog när BIM Alliance och Geoforum Sverige höll frukostmöte den 3 juni. Jin Moen och Olle Bergdahl från IoT Sverige berättade om hur IoT, GIS och BIM hänger ihop, pågående spännande projekt inom området och hur långsiktig samhällsnytta skapas med hjälp av IoT! Mötet leddes av BIM Alliances vd Susanne Nellemann Ek och Geoforums vd Sofi Almqvist.

IoT Sverige är ett nationellt strategiskt innovationsprogram inom sakernas internet. Visionen är att skapa ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld, genom att öka offentlig sektors förutsättningar och förmåga att använda sakernas internet för verksamhetsnytta. Programmet finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Med hjälp av IoT, sakernas internet, kan vi få ett mer hållbart samhälle och förenkla livet för människor. Hur ska det åstadkommas i praktiken? Hur kan kommunerna, geodatasektorn och aktörer i byggsektorn bidra till denna utveckling? Det var några frågor som presentationen under frukostmötet lyfte.

Jin Moen, programchef för IoT Sverige

Jin Moen är sedan 2018 programchef för IoT Sverige – ett nationellt strategiskt innovationsprogram inom sakernas internet. Tidigare har hon bland annat drivit eget företag i datorspelsbranschen, jobbat på RISE och hon har varit samverkansledare vid Uppsala universitet Innovation. Jin har den spännande utbildningsbakgrunden som danspedagog i modern och nutida dans, civilingenjör i teknisk fysik och hon är teknologie doktor i människa-datorsinteraktion.

Olle Bergdahl, projektansvarig vid IoT Sverige

Olle Bergdahl är projektansvarig vid IoT Sverige. Han brinner för att utveckla framtidens samhälle genom innovation och ny teknik. I sin nuvarande roll stöttar han innovationsprojekt nationellt med fokus på områden där sakernas internet kan användas för att skapa samhällsnytta. Olle har tidigare arbetat i rollen som e-strateg med övergripande ansvar för digitalisering i Uppsala kommun. Han har även erfarenhet från digitalisering från industrin och olika branscher inom näringslivet.

Bild från Zoom på Susanne, Sofi och ett antal deltagare.
Mötet leddes av BIM Alliances vd Susanne Nellemann Ek och Geoforums vd Sofi Almqvist.