Börjar:
Slutar:
Plats:
Ljusgården, Drottninggatan 33, Stockholm
Talare och publik

Välkommen på frukost med tillfälle att mingla med gamla och nya kollegor. Dagens tema handlar om BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten.

Många digitala verktyg kommer från spel och filmbranschen. Spel används idag för att få in förslag och idéer till samhällsbyggandet. De digitala verktygen bjuder in fler människor till att vara delaktiga i samhällsbyggandet, exempelvis den yngre generationen – som ska bo i framtidens stad. Samhällsbyggnadssektorn kan hämta mycket inspiration och idéer från digitala verktyg i spel och filmbranschen.

På frukosten gästas vi av två talare från Rise Interactive som bedriver tillämpad designforskning inom bland annat stadsutveckling, smarta hem, energieffektivisering, visualisering och spelutveckling. Resultaten har rönt internationellt intresse och i många avseenden varit banbrytande och stilbildande.

Christina Öhman, Affärsutvecklare vid Rise Interactive
Christina kommer att berätta om ett urval av institutets framgångar, om designmetoder och om betydelsen av att prototypa och testa. Vi får också höra om Rise koncernens intressanta satsningar inom digitalisering.

Christina har över 20 års erfarenhet inom design och innovation som omfattar en rad sektorer som arkitektur, design, IT och innovationsprocesser. Affärsutveckling vid Interactive Institute drivs av Christina sedan 2010. Med hennes fokus på affärsnytta och innovation i kombination med en djup förståelse för forskningsprocesser lyckas hon åstadkomma kommersiella värden för partners och intressenter samt för institutet.

Anton Gustafsson, pHD interaktionsdesign
Anton Gustafsson phd, är interaktionsdesigner och HCI-forskare vid Rise Interactive. Han har jobbat i över 10 år med att utforska användarperspektiv och hur olika metoder som exempelvis spel kan skapa nytta i IoT-applikationer, smarta hem och smarta nät med ett hållbarhetsperspektiv. Anton kommer att dela med sig av lösningar och erfarenheter från ett pågående EU-samarbete.

Om onsdagsfrukost med BIM Alliance

Just nu är det mycket på gång inom digitaliseringen av samhällsbyggnadssektorn och BIM är hett i många sammanhang. Det innebär att det finns många projekt att vara nyfiken på och en hel del att berätta om. Vi vill gärna att du får tillgång till så mycket aktuell information som möjligt om vad som händer inom BIM Alliance och i världen runt omkring oss. I vår lanserar vi ett nytt forum där alla som är intresserade av BIM-frågor kan hålla sig à jour. Varje tillfälle har ett nytt ämne, konceptet är det samma

07.30 Ekologisk frukost och mingel
08.00 Aktuellt från BIM Alliance
08.15 Tema: BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten
09.00 Avslut

Kommande datum

7 Juni – BIM, Visualisering och Gamification i forskningsfronten

Genomförda frukostar med dokumentation

8 Mars – BIM driver innovation hos installatörer
5 April – Informationsprocesser med BIM – vad kan vi lära av andra?
3 Maj – Level of development (LoD) -i Sverige – förstudie presenteras

Onsdagsfrukosten är en gratis medlemsförmån. Om ditt företag inte är medlemmar i BIM Alliance går det bra att anmäla sig mot en avgift om 300 kr + moms.

Varmt välkommen att anmäla dig och dina kollegor!

Anmäl dig till onsdagsfrukost 7 juni

Ange ditt förnamn
Ange ditt efternamn
Ange din mejladress
Ange namn på organisation eller företag
Fyll i dina faktureringsuppgifter
Vill du som är medlem ta del av vårt nyhetsbrev?
Ange särskilda önskemål, allergi, specialkost, behov av hjälpmedel, övrigt
Uppdaterad den