Medlemskap

BIM Alliance är en stark och drivande medlemsorganisation för BIM-frågor. Som medlemmar får ni tillgång till ett brett nätverk, möjlighet att påverka BIM-utvecklingen i branschen och kunskap som kan skapa direkt nytta i er organisation eller ert företag.

Nätverk

Drygt 170 företag och organisationer är medlemmar i BIM Alliance och representerar många av samhällsbyggnadssektorns olika aktörer. Inom BIM Alliance har ni möjlighet att träffa BIM-aktiva företag och organisationer, utbyta erfarenheter och skapa nytta för ert företag eller er organisation.

Se vilka som är medlemmar

Påverkan

Som medlem i BIM Alliance har ni möjlighet att påverka utvecklingen och bidra till att BIM-frågorna samordnas i branschen. Genom medlemskapet bidrar ni till att det finns en stark och drivande organisation för BIM-frågorna och att branschen samordnas kring alla de gemensamma behov som finns för att BIM ska fungera mellan aktörer och skeden i processerna. 

Läs mer om BIM Alliance

Intressentgrupper

Om ni engagerar er i någon av BIM Alliance sex intressentgrupper får ni kontakt med andra BIM-aktiva företag och organisationer, möjlighet att påverka BIM-utvecklingen och ny kunskap att föra tillbaka till er organisation eller ert företag. Grupperna Anläggning, Förvaltning, Bygg- och Installation, Byggmaterial, Projektledning samt Miljö och Energi träffas cirka 4 gånger per år.

Läs mer om intressentgrupperna

Utvecklingsprojekt

BIM Alliance driver ett antal utvecklingsprojekt. Ett exempel är det internationella arbete som bedrivs av buildingSMART internatinonal där BIM Alliance är aktiv medlem. Men föreningen arbetar även nationellt, till exempel i ett stort standardiseringsprojekt tillsammans med bland annat Svensk Byggtjänst och Trafikverket. BIM Alliance tillhandahåller och utvecklar också den svenska standarden fi2xml som är en standard för att hantera och kommunicera fastighetsinformation.

Läs mer om projekten

Nyhetsbrev och inbjudningar

BIM Alliance uppskattade nyhetsbrev går ut till alla medlemmar en gång per månad. Här får ni nyheter, inbjudningar, intervjuer och uppdateringar om vad som pågår inom BIM-området.

Läs mer om nyhetsbrevet

Rabatter på seminarer och produkter

BIM Alliance anordnar seminarier och möten på olika platser i landet. Under 2015 arrangerade och medverkade vi i 13 seminarier och konferenser av olika storlek och inriktning. Medlemmar går alltid gratis eller till ett rabatterat pris.

Läs mer om seminarier och konferenser

Som medlem får ni även rabatt på produkter och tjänster som används för att underlätta informationsflödet mellan system och aktörer.

Läs mer om produkter och tjänster

Bli medlem!

Det är lätt att bli medlem i BIM Alliance. Allt ni behöver göra är att kontakta BIM Alliance vd Olle Samuelson så hjälper han er:

olle.samuelson@bimalliance.se 
070 329 04 42

 

Bli medlem nu!

Kontakta BIM Alliance vd Olle Samuelson för att bli medlem!

Skicka e-post till Olle Samuelsonarrow
Medlemmar

Medlemmar

Se vilka som är medlemmar i BIM Alliance:

Medlemmararrow