• "Tidigare har vi ofta tagit upp olika ämnen med BIM-relevans som varit aktuella från något seminarium, utvecklingsprojekt eller i den allmänna debatten. Men aldrig har så stora saker hänt som satsningen på FoU-programmet Smart Built Environment. Detta är en historiskt stor satsning från staten och näringslivet tillsammans och som kommer att ge helt nya förutsättningar att arbeta strategiskt och långsiktigt med digitaliseringen i samhällsbyggandet." Läs BIM Alliance senaste krönika i tidningen Byggindustrin.

 • BIM Alliance har pratat med Väino Tarandi, professor i Byggandets Informationsteknologi på KTH och ansvarig för BIM Alliance medverkan i det internationella samarbetet buildingSMART International.

 • BIM Alliance hälsar arkitektkontoret Urban Design varmt välkommen som ny medlem!

 • Den 14 mars träffades 10-tal deltagare för att få veta mer om resultaten från buildingSMARTs tekniska möte i London i mars. Under mötet planerades det också hur vi ska förhålla oss till alla aktiviteter som startas upp inom viktiga områden – till exempel IFC for Roads, produktbibliotek och infrastruktur.

 • BIM Alliance representant Kurt Löwnertz fanns på plats den 24 april när årets stora BIM-konferens ”Digital Construction ” ägde rum i Vilnius, Litauen.

 • Det finns fortfarande möjlighet att söka utbildningen "Teknisk visualisering - BIM" hos Campusi12. Utbildningen ger studenten kunskap om konstruktion, projektering, arkitektur och byggprocesser med fokus på visualisering.

 • Den 23 april höll BIM Alliance årsstämma. Efter stämman arrangeras ett fullsatt och lyckat seminarium om ”BIM och digitaliseringen”.

 • Tahir Sharif, BIM Director på Hexagon Geosystems, var en av talarna på BIM Alliance seminarium BIM och digitaliseringen. Tahir har över 25 års erfarenhet av positioner på ledningsnivå och har varit involverad i BIM-projekt i mellanöstern, Asien och Europa.
  Vi passade på att prata med Tahir efter hans framförande på seminariet.

 • På BIM Alliance årsstämma den 23 april utsågs BIM Alliance nya styrelse. Ulrika Francke fortsätter som ordförande och styrelsen har fått två nya medlemmar - Lennart Andersson från Q-gruppen och Rickard Rosenlund från Trafikverket.

 • BIM Alliance medverkade på det internationella buildingSMART-mötet i London den 23-25 mars. buildingSMARTs nya organisation tar form och arbetet i de olika grupperna blir allt mer omfattande. BIM Alliance ser fram emot utveckling och implementering i programvaror av de olika standarderna – IFC, Data Dictionary, Leveranser och BCF (BIM Collaboration Format).

1234
Next page Last page