Nya utbildningar inom BIM

2016-10-28

Två nya kurser med inriktning på BIM och projekt startar inom kort.

Utbildning

BIM i projekt

BIM i projekt är en tvådagarskurs som arrangeras av STF Ingenjörsutbildning. Kursen ger deltagarna en plattform för BIM som följer byggprocessen från tidiga skeden till produktion och hur det påverkar arbetssätt, organisation, tidplan, ekonomi och juridik i respektive skede. Deltagarna får en fördjupad bild av nyttan och möjligheterna samt hur du ska kravställa för att arbeta med BIM i dina projekt.

Kursen varvas med teori och konkreta exempel från bygg- och anläggningsbranschen som är generellt överförbara på andra projekt. Nästa kurstillfälle är den 1–2 december.

Läs mer om BIM i projekt.

 

BIM projekt & projektering

BIM projekt & projektering ger 7,5 högskolepoäng och är en ny distans-/onlineutbildning kring strategi och ledarskap i BIM-projekt.

Högskolan Dalarna och Lexicon University, bägge BIM Alliance medlemmar, håller på att ta fram en uppdragsutbildning för personer som leder eller arbetar i projekt där BIM används. Första utbildningen startar vecka 6, 2017. Utbildningen är speciellt anpassad för deltagare som inte kan studera på traditionellt sätt och genomförs under 10 veckor, företrädesvis på distans och online. Utbildningen hålls på halvfart (ca 10 timmars effektiva studier i veckan) och parallellt med utbildningen kan deltagaren i stort sett jobba som vanligt.

Vill du veta mer, påverka kursinnehållet eller kanske hålla en inspelad inspirationsföreläsning? Kontakta Mats Johansson, 070-658 00 90, mats.johansson@lexicon.se, eller Hans Persson, 023-77 86 37, hpe@du.se.

Mer information om utbildningen kommer inom kort.