Utblick och Inblick med BIM Alliance

Missa inte höstens BIM-händelse när BIM Alliance arrangerar en stor konferens med aktuella BIM-frågor för hela sektorn. Anmäl dig i god tid för att säkra din plats.

Starttid:2014-10-20 Sluttid:2014-10-20

Adress:Clarion Hotel Arlanda Airport Ort:Stockholm Arlanda

Tid: 20 oktober, kl 10.00-18.00
- registrering från kl. 09.00
- avslutande mingel kl. 16.00-18.00

Vi får en Utblick mot omvärlden där vi bland annat får lyssna på BIM-experterna Dale Sinclaire från Storbritannien och Hans Hendriks från Holland. Vi får Inblick och insikt i det som görs i Sverige idag: satsningar från regering och myndigheter för effektivare digitaliserade processer; spännande exempel från företag och organisationer hur BIM nyttjas i projekt och förvaltning; och gemensamma initiativ som drivs av BIM Alliance och våra medlemmar.

Dagen avslutas med en mingelbar med mycket inspiration!

Du tar dig lätt till och från Arlanda med flyg, tåg, buss eller pendeltåg.

Ladda ner programmet som pdf

Hans Hendriks till vänster och Dale Sinclair till höger.

 

Huvudtalare

Dale Sinclair, Storbritannien

Dale Sinclair är vice president i RIBA (Royal Institute of British Architects) och styrelseledamot i buildingSMART UK, samt Director of Technical Practice vid företaget AECOM. Dale leder stora utvecklingsprojekt kring BIM och är en av nyckelpersonerna i Storbritanniens utveckling av krav på BIM. Han har haft ansvar för att synkronisera leveranskrav med definition av skeden inom byggprocessen. Resultatet av detta arbete är en ”BIM Overlay to the Outline Plan of Work". I Svenska sammanhang skulle ett sådant arbete motsvara utveckling och samordning av BIM-krav i relation till processer och skeden enligt våra branschrekommendationer Bygghandlingar 90.

Hans Hendriks, Holland

Hans Hendriks är BIM-strateg och bistår stora offentliga beställare i Holland med utveckling och tillämpning av krav på BIM. Hans jobbar intensivt med Rijksgebouwendienst och Schiphol, som är motsvarigheten till bland annat Statens Fastighetsverk (SFV), Akademiska Hus och Swedavia där han har specificerat vilka krav man ska ställa på leverantörer. Hans står även bakom olika metoder och hjälpmedel som används för införandet av BIM, som till exempel BIM quick scans och BIM protokoll som tillämpas av byggherrar och entreprenörer i Holland. Hans är även en av nyckelpersonerna bakom årliga BIMCaseweek i Holland.