BIM Alliance på Business Arena

BIM Alliance pratar digitalisering på Business Arena, mötesplatsen för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Starttid:2015-09-16 11:00 Sluttid:2015-09-16 17:00

Hur påverkar digitaliseringen städer, fastigheter och fastighetsbolag?

Det talas om att digitaliseringen befinner sig i ett stadie där den kommer att påverka samhället i en tidigare oanad skala. Enorma mängder tillgängliga data i kombination med en enorm kapacitet att processa den förändrar helt enkelt läget. Det handlar om alltifrån självkörande bilar till robotar inom sjukvården och algoritmer som kan utföra jobb som akademiskt utbildade människor utför idag.

Det här kommer även att påverka fastighetsbranschen och våra städers funktion. När en soptunna kan känna att den börjar bli full och skicka iväg en arbetsorder på egen hand förstår man att beteenden och arbetsrutiner kommer att påverkas. Gatlyktor kommer att tändas när någon går på trottoaren. Affärslogiken i många branscher förändras i grunden och kundernas önskemål blir avgörande för att kunna sälja produkter och tjänster på ett helt nytt sätt.

Det här och de nya utvecklingsmetoder som delvis följer i digitaliseringens spår kommer vi att ta upp under seminariet ”Förändring kommer aldrig att gå så långsamt igen” under Business Arena. Ett lysande tillfälle för dig som sitter i ledande ställning och behöver förstå vad som håller på att hända.

Olle Samuelson från BIM Alliance medverkar klockan 11.30 under rubriken "Från vision till vardag – hur påverkar de nya lösningarna?".

Seminariet ingår i programmet för Business Arena som pågår i Stockholm 16-17 september. Business Arena är en mötesplats för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn.

Läs mer och anmäl dig på Business Arenas webbplats